Criticii cred ca stagiunea 2006-2007, care se incheie zilele acestea, a fost mediocra.

Majoritatea teatrelor isi inchid acum salile, iar directorii lor si criticii de specialitate trag linie si fac bilantul. Chiar daca noteaza cateva spectacole de varf, specialistii vorbesc despre o stagiune 2006-2007 mediocra. "Revizorul", de la Teatrul de Comedie, cu George Mihaita si in regia lui Horatiu Malaele, desi nu a primit nicio nominalizare la Premiile UNITER, ocupa primul loc in preferintele criticilor.

Pentru Ileana Lucaciu si Ion Cazaban, acesta este evenimentul stagiunii prin regie, dar si prin rolul facut de Mihaita. "Burghezul gentilom", de la Teatrul National, ramane spectacolul pe care criticii il pun primul in topul celor mai proaste ale stagiunii.

Ionesco, fruntea Odeonului

In opinia lui Cazaban, n-au existat spectacole extraordinare, ci doar cateva "reusite prin interpretari deosebite", printre care a lui Mihaita in "Revizorul", a lui Marcel Iures in "Capra", de la Act, si a lui Sorin Leoveanu, in "Crima si pedeapsa", la Bulandra.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.