Pentru prima data in Romania, in noaptea de 22 spre 23 iunie, institutele si centrele culturale organizeaza "Noaptea Institutelor Culturale la Bucuresti", dupa modelul Noptii albe a Muzeelor. Incepand de maine, de la ora 18.00 si pana in dimineata zilei de sambata, cele zece institute participante ofera evenimente culturale diverse.
Concerte, filme, expozitii, spectacole de dans, concursuri de cultura generala, degustari de diverse specialitati gastronomice nationale, toate adunate intr-o singura noapte, sub genericul "Cand soarele apune si luna rasare... Cultura se joaca in nocturna!" La manifestare participa British Council, Institutul Ceh, Centrul Cultural al Ungariei, Delegatia Wallonie-Bruxelles la Bucures,ti, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian si Institutul Polonez.

Institutul Cultural Roman (ICR) va gazdui in Noaptea Institutelor Culturale o serie de evenimente care se adreseaza iubitorilor de film, de benzi desenate, jazz sau fotografie. Seria evenimentelor de la ICR (Aleea Alexandru nr. 38) se deschide la ora 19.30, cu expozitia de banda desenata Aventurile lui Tintin, organizata de Delegatia Valonia-Bruxelles. Incepand cu ora 21.00, in Sala mare a ICR vor fi proiectate filme de scurtmetraj, prezentate in cadrul Festivalului NexT printre care "Dimineata" regia Radu Jude, "Acasa", regia Paul Negoescu, "Happiness" de Lilah Vandenburgh sau Moment of Glory de Hendrik Moonen. De la ora 23.00, artistii fotografi Vlad Eftenie, Rares Avram, Bogdan Tutuneanu si Gabriel Barbu vor lansa Atmosfera jazz in gradina Institutului Cultural Roman, printr-o colectie de fotografii ascunse. Expozitia prefateaza concertul trupei de jazz Cristian Soleanu Quartet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.