Sarbatoarea muzicii, celebrata pentru prima data in Franta in 1981, a ajuns la cea de-a sasea editie romaneasca.
Pe 21 iunie, in noaptea cea mai scurta a anului, melomanii din peste o suta de tari, de pe cinci continente, ies in strada si celebreaza muzica. Ambasada Frantei la Bucuresti si Institutul Francez, in parteneriat cu Orange, organizeaza anul acesta concerte in zece orase ale tarii: Bucuresti, Sibiu, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti si Timisoara.

Publicul roman se va putea reintilni cu doua importante trupe autohtone, Holograf si Voltaj, ce vor concerta alaturi de trupe frantuzesti, alese special pentru a ilustra diversitatea scenei muzicale franceze: de la muzica electro-rock a grupului Gomm, o trupa de rockeri suparati, care in Franta arunca in aer cluburile, la cintecele pop-folk ale trupei Dahlia (foto), o trupa ce continua linia sansonetelor frantuzesti, iar de la jazz-klezmerul interpretat de Mamienco la muzica noului copil teribil Alexis HK, ce se autodefineste drept o ingemanare stranie intre Jo Dasin si Madonna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.