"Foarte multi romani isi fac asigurari de calatorie"

Vacanta este un moment mult asteptat de relaxare si odihna. De aceea, cand iei decizia de a pleca la drum, trebuie sa te gandesti cum vei putea face fata eventualelor neplaceri ce pot interveni in timpul deplasarii tale. Astfel, mai multe companii de asigurari s-au gandit sa ofere o polita de calatorii care te va face sa te simti in siguranta si sa te bucuri din plin de timpul tau liber.

Polita de calatorie in strainatate este un pachet complet de asigurare in caz de accidente sau boala survenite neasteptat si imprevizibil in timpul calatoriei. De ce ai nevoie de polita de calatorie in strainatate? Pentru ca ofera cetatenilor romani si persoanelor rezidente in Romania protectie financiara si asistenta medicala in caz de accident sau boala survenite in timpul calatoriei in afara granitelor tarii. "Asigurarea de calatorie in strainatate scuteste asiguratul de o serie de cheltuieli neprevazute in caz de accident sau imbolnavire. Foarte multi romani isi fac asigurari de calatorie, mai ales angajatii companiilor care se deplaseaza frecvent in interes de serviciu", ne-a declarat Alin Anastasiu, Product Manager din cadrul companiei de asigurari Generali.

Acoperire 24 de ore din 24

Intrebat care sunt riscurile asigurate de polita de calatorie, Anastasiu ne-a precizat ca " accidentele care fac obiectul asigurarii sunt evenimentele datorate unei cauze fortuite, violente si exterioare, care produc vatamari corporale ce pot fi stabilite in mod obiectiv si care pericliteaza viata sau efectuarea normala a calatoriei, ori au ca rezultat decesul."Bolile care fac obiectul asigurarii sunt imbolnaviri survenite neasteptat si imprevizibil, constatate de o autoritate medicala competenta, si care impiedica continuarea normala a calatoriei.

In limita sumei asigurate, polita de calatorie in strainatate poate sa acopere cheltuielile pentru consultatie, diagnosticare, tratament, medicatie, interventii chirurgicale, transport cu ambulanta, transportul in Romania al asiguratului bolnav sau decedat. Durata asigurarii este de maximum un an si prezinta acoperire 24 de ore din 24, cu o valabilitate in afara granitelor Romaniei, in intreaga lume.

Generali ofera trei tipuri de polite Travel, in functie de sumele asigurate

Generali Asigurari ofera asiguratului posibilitatea de a alege unul din cele trei tipuri de asigurare a calatoriei, Clasic, Mediu sau Top, in functie de sumele asigurate. Politele Travel de la Generali au o retea de acoperire in intreaga lume prin parteneriat la nivel mondial cu Europ Assistance, membra a grupului Generali, si presupune interventie si decontare directa a cheltuielilor prin Europ Assistance, fara sa mai fie nevoie ca asiguratul sa achite costul prestatiilor medicale.

"Polita de calatorie poate fi incheiata de orice persoana care se deplaseaza in strainatate, pana in 70 de ani", a mentionat Anastasiu.

Vara va aduce companiei 30.000 de polite de calatorie

Numarul de asigurari de calatorie incheiate de Generali a inregistrat un trend ascendent de la lansarea politei si pana in prezent. "Pe primul trimestru al anului 2007 au fost incheiate 7.300 polite, iar pe intreg anul 2006 am incheiat 25.671 polite de asigurare", ne-a spus Anastasiu. De asemenea, acesta a precizat ca valoarea primelor subscrise pe acest segment s-a ridicat la 461.570 lei pe primul trimestru, respectiv 1.728.120 lei pe intreg anul 2006. Intrebat daca vacanta de vara va aduce companiei mai multe polite de calatorie incheiate, Alin Anastasiu ne-a declarat ca "vara va aduce cu siguranta mai multe polite de calatorie incheiate, estimarea noastra ajungand undeva la 30.000 polite".

De asemenea, BCR Asigurari ofera un produs destinat in exclusivitate turistilor si se adreseaza persoanelor fizice, acoperind pierderile financiare generate de renuntarea neprevazuta la efectuarea calatoriei.

In portofoliul BCR Asigurari exista si alte produse destinate exclusiv turistilor. Printre acestea, asigurarea medicala pentru calatorie in strainatate, asigurarea privind rambursarea cheltuielilor de repatriere sau a sumelor achitate de turist in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism.

Asirom pune si ea la dispozitia clientilor asigurarea facultativa pentru calatorii in strainatate, dar si asigurarea facultativa pentru calatorii in tarile vecine Romaniei "AROSAN". De asemenea, BT Asigurari ofera o polita de asistenta medicala pentru calatorie in strainatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.