Terenurile si casele de vacanta sint cele mai tranzactionate produse imobiliare pe Valea Prahovei.

Oferta de case de vacanta in zonele montane a crescut in ultimul an. Potrivit unui raport al agentiei Mervani, specializata in tranzactii imobiliare in zona Valea Prahovei, din totalul de 1.123 de oferte inregistrate in 2007, 1.059 sint de vinzare si doar 64 spre inchiriere. Cele mai multe anunturi sint pentru vinzari de terenuri, respectiv 44%.

Dupa terenuri, fie intravilane sau extravilane, oferta mai bogata este constituita din case si vile. "Pina in aprilie acest an, baza noastra de date numara nu mai putin de 392 de vile pe Valea Prahovei, situate intre localitatile Cimpina si Predeal", ne-a spus Ciprian Kore, director de vinzari al agentiei Mervani. 39% din totalul de 392 de oferte sint ocupate de case, locuinte permanente, in timp ce numarul vilelor de vinzare, care pot fi folosite drept case de vacanta, este de 239, adica 61% din oferta.

In functie de zona, casele variaza ca pret intre 817 si 1.553 de euro metrul patrat util. "Cele mai ieftine proprietati sint inregistrate in Breaza, iar cele mai scumpe in Predeal", se mai spune in raportul agentiei Mervani. Potrivit aceleiasi surse, in Cornu o casa poate fi achizitionata cu 936 de euro metrul patrat, in Comarnic cu 914 euro metrul patrat, in Sinaia cu 1.328 de euro metrul patrat, in Busteni cu 1.410 euro metrul patrat, in timp ce proprietarii din Cimpina trebuie sa pregateasca aproximativ 1.062 de euro pentru un metru patrat de casa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.