Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica au precizat ca autorizarile strandurilor se fac pe baza unor declaratii pe propria raspundere ale celor care le administreaza si ca acestea nu se autorizeaza in fiecare an, ci la infiintare.

Specialistii epidemiologi atrag atentia populatiei ca apa din strandurile nedezinfectate poate provoca boli grave. Una dintre acestea este tricofitia, o parazitare a firului de par care conduce la caderea definitiva a parului.

Totodata, daca apa nu e indeajuns clorinata, cei care se scalda se pot imbolnavi de conjunctivite bacteriene si de dermatite. Daca oamenii inghit chiar si o gura de apa dintr-un strand, ei se pot imbolnavi de dereglari diareice acute. O hiperclorinare a apei poate provoca arsuri ale corneei, iar temperaturile neadecvate pot produce pneumonii.

Specialistii epidemiologi au atras atentia ca apa din strandurile neigienizate poate provoca boli grave. Una dintre acestea este tricofitia, o parazitare a firului de par care conduce la caderea definitiva a parului. Totodata, apa nedezinfectata provoaca dermatite, boli diareice acute si micoze, iar o superclorinare a acesteia produce chiar arsuri ale corneei. In ciuda avertizarilor privind interzicerea scaldatului, bucurestenii au fost surprinsi in apele infestate ale raului Colentina, riscand imbolnaviri majore.

Din cauza temperaturilor caniculare, municipalitatea a decis ca, incepand de ieri, toate strandurile si fantanile arteziene administrate de Primaria Capitalei sa fie deschise nonstop. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti au afirmat ca autorizarile strandurilor din Capitala se fac pe baza unor declaratii pe propria raspundere ale celor care le administreaza si ca acestea nu se autorizeaza in fiecare an, ci doar la infiintare.

"Luna aceasta am recoltat probe de apa din toate strandurile si am facut determinari chimice si microbiologice. Cele mai multe stranduri au corespuns, insa au mai fost depasiri ale substantei organice. Probele se iau o data pe luna, dar apa din stranduri se schimba. Si, daca oamenii se imbolnavesc, nu vin la noi sa reclame, ci se duc direct la dermatolog.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.