Influenta Bisericii Ortodoxe si saracia sunt cauzele intolerantei fata de minoritatile sexuale de la noi
La Roma, in fieful catolicismului, un milion de oameni au putut manifesta linistiti. Atacurile fizice si verbale la adresa homosexualilor - inzecite in preajma desfasurarii paradei gay - arata influenta exagerata a Bisericii Ortodoxe in cadrul societatii romanesti. Este una dintre concluziile unui articol despre intoleranta romanilor, publicat martea trecuta de cotidianul francez "Le Monde".

Manifestarile violente dintr-o Romanie cu ortodoxism inviat de tranzitie ne indeparteaza de Occidentul divizat, dar pasnic, la care aspiram: la Roma, un milion de oameni au cerut sambata trecuta drepturi pentru cuplurile gay, fara a fi intampinati cu petarde, pietre si huiduieli.
Intr-un articol publicat ieri in "Evenimentul zilei" si care a starnit numeroase controverse printre cititori, publicistul Dragos Bucurenci a subliniat aceste diferente.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.