Patronul complexului turistic „Bradul“, din localitatea harghiteana Toplita, este autorul unui proiect unic care a starnit controverse n judet si nu numai.

Eduard Chirlacopschi va organiza pentru elevii aflati in vacanta tabere tematice, pe care le numeste Tabere Sportive "Light" si "Strong". Printre acestea se numara Tabara de "Supravietiure", de "Comando", Tabara de "Munca Silnica si de Pedepsire".

El spune ca acestea sunt caritabile in care oamenii, indiferent de varsta, vin sa se simta bine, fara sa plateasca, oferind, ca un contraserviciu, cateva ore de munca in folosul taberei. In momentul in care acesta si-a publicat intentia pe internet pentru cei interesati, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Harghita au cerut declansarea unei anchete.

Patronul unui complex din statiunea Bradul, Toplita, este autorul unui proiect unic, care a starnit controverse in Harghita, si nu numai. Eduard Chirlacopschi si-a propus sa realizeze tabere tematice, pe care le numeste Tabere Sportive "Light" si "Strong", printre care se numara Tabara de "Supravietuire", de "Comando", Tabara de "Munca Silnica si de Pedepsire". El spune ca acestea sunt tabere caritabile in care oamenii, indiferent de varsta, vin sa se simta bine, fara sa plateasca, oferind, ca un contraserviciu, cateva ore de munca in folosul taberei. In momentul in care acesta si-a publicat intentia dand un anunt pe internet pentru cei interesati, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului (DPC) Harghita au cerut declansarea unei anchete.

Eduard Chirlacopschi a initiat o Tabara de "Munca Silnica si Pedepsire", destinata "in primul rand persoanelor de toate varstele care au posibilitati financiare reduse si care doresc sa-si petreaca vacanta intr-o statiune de munte, contribuind la bunul mers al acesteia. Proiectul meu este unic in Romania si are ca scop intrajutorarea tinerilor, precum si a parintilor care nu isi permit din punct de vedere financiar sa-si trimita copiii intr-o tabara. Ideea mea a fost sa fac o tabara caritabila, in care oamenii, indiferent de varsta, sa se simta bine, fara sa plateasca, oferind, ca un contraserviciu, cateva ore de lucru in folosul taberei", a precizat patronul complexului din statiunea Banfy.

Referitor la deunumirea aleasa pentru una dintre taberele initiate de el, "Munca Silnica si Pedepsire", Chirlacopschi a spus ca a fost ideea lui, "fiind doar o tehnica de marketing, o reclama care sa atraga privirile celor interesati". Potrivit declaratiei acestuia, copiii trebuie sa fie inscrisi de parinti, acestia fiind invitati sa-l contacteze telefonic personal, pentru a fi pusi in tema cu conditiile. Pe parinti nu-i costa decat transportul la tabara si spre casa, intrucat, in schimbul activitatilor prestate, tinerilor li se ofera masa si cazarea, in casute tip camping, in incinta unei cabane sau in corturi, in functie de tipul taberei ales.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.