Femeile si copiii refugiati in Romania comercializeaza obiecte produse de ei

Refugiatii din Romania organizeaza in perioada 19-23 iunie, in Bucuresti Mall, un bazar cu obiecte traditionale din Senegal, Camerun, Irak si Iran, confectionate de copiii si femeile refugiate. Aceasta este doar una dintre activitatile pregatite pentru sarbatorirea Zilei Internationale a Refugiatului, la 20 iunie.

Aime Lema, refugiat din Congo, se afla in Romania din 1991, iar in prezent este responsabil cu informarea la Refugees Voice. Lema a facut Facultatea de Chimie Industriala din Bucuresti si nu s-a intors acasa din cauza conflictelor din tara sa. Tatal sau fusese deputat in Congo in vechiul regim, iar Lema se temea de repercusiunile pe care le-ar fi putut suporta.

"Sint 700 de refugiati in Romania, dar noi lucram si cu solicitantii de azil, si cu cei carora li s-au respins cererile de azil", spune Lema. Principalul sau rol este acela de a-i ajuta pe refugiati sa obtina informatii de la autoritati sau sa-si gaseasca un loc de munca. "Avem probleme de efectiv si de finantare, deoarece pina acum primeam fonduri de la ONU, dar agentia pentru refugiati se va retrage de aici, deoarece Romania a intrat in UE si se considera ca statul roman va prelua gestionarea acestor probleme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.