Geniul renascentist Leonardo da Vinci si regele desenelor animate Walt Disney s-au situat pe primele locuri in topul celor mai influente personalitati din domeniul artistic, in urma unui sondaj realizat in Marea Britanie, informeaza telegraph.co.uk.
La sondajul realizat de site-ul britanic YouGov au participat 6.000 de persoane care au fost rugate sa numeasca cele mai influente personalitati din toate domeniile artei. Fondatorul companiei Disney, actorul si producatorul Peter Kay si specialistul in grafitti Banksy sint ocupantii primelor trei locuri in topul realizat de respondentii cu virste cuprinse intre 18 si 24 de ani. Realizatorii sondajului au fost surprinsi sa afle ca in afara de Banksy si Kay, aproape toti ceilalti artisti alesi in topul primelor zece cele mai influente personalitati sint simboluri ale generatiei parintilor respondentilor. Leonardo da Vinci s-a situat pe locul al patrulea si este urmat in top de cintaretul Bob Marley, scriitoarea Jane Austin, cintaretul Bob Dylan, regizorul Tim Burton, actrita Marilyn Monroe si actorul Will Smith.

In grupul respondentilor cu virste peste 25 de ani pe primul loc s-a situat Da Vinci, urmat de artistul Andy Warhol si de cintaretul Bob Dylan. Sondajul a fost realizat la cererea Arts Award, o fundatie din Marea Britanie care sprijina tinerii artisti si lideri din lumea artelor. "Ma simt incurajata de faptul ca Da Vinci si Jane Austen au fost plasati pe locuri atit de inalte de tineri. Acest lucru arata ca paleta gusturilor culturale este foarte larga", a spus Diana Walton, presedinta Arts Award. "Este impresionant faptul ca tinerii nu prefera numai figurile populare", a declarat aceasta, adaugind ca persoanele mai in virsta au avut tendinta de a alege artistii care au trecut proba timpului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.