Testele nationale din acest an nu au fost lipsite de incidente.

Peste 200 de elevi de clasa a VIII-a de la Scoala nr.11 Barlad au inceput, astazi, proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul testelor nationale cu o intarziere de o ora din cauza penei de curent.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Gheorghe Carja, conducerea scolii numarul 11 Barlad a anuntat la ora 8.30 intreruperea energiei electrice si imediat au fost sesizati reperezentanti E-ON Vaslui si Barlad care asigura furnizarea energiei electrice. Cu toate ca acestia au dat asigurari ca defectiunea se va remedia, pana la 9.00, ora extragerii subiectelor, acest lucru nu s-a intamplat.

Subiectele au fost multiplicate la un liceu din apropiere. In tot acest timp elevii nu au avut voie sa paraseasca salile de clasa, iar acceptul personelor straine in unitatea scolara a fost interzis.

Peste o mie de elevi au renuntat sa mai participe la testele nationale deoarece sunt plecati cu parintii in strainatate, au abandonat definitiv continuarea studiilor ori s-au inscris la Scoala de Arte si Meserii. In luna mai erau inregistrati in clasa a VIII-a la nivelul judetului Braila peste 3.500 elevi, dar pentru testele nationale s-au inscris doar 2.544 elevi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.