Pentru a beneficia de un maximum de energie este indicat sa consumam zilnic anumite alimente care accelereaza metabolismul si vitaminizeaza organismul.

Includeti in meniul alimentar macar o parte din elementele care se regasesc in topul alimentelor enrgizante si veti fi uluiti de efectele lor!

Seminte incoltite

Toate tipurile de seminte incoltite (seminte de legume sau cereale care au fost puse la germinat) sunt pline de vitamine necesare organismului. Ele ajuta la intarirea, revitalizarea si chiar regenerarea celulelor corpului, deoarece contin concentratii mari de antioxidanti si o intreaga paleta de minerale, proteine, enzime si fibre.

Cerealele furnizeaza organismului energia si substantele nutritive necesare organismului tau. Vitaminele pe care le contin confera la randul lor energie si putere. Fierul fortifica sistemul imunitar, iar calciul intareste oasele si va ajuta sa aveti o dantura sanatoasa. Fibrele scad colesterolul, imbunatatesc digestia si ajuta la stabilirea unei diete echilibrate. Sunt beneficii importante. In plus, oboseala si senzatia de foame vor fi inlaturate. Veti fi in forma maxima si veti putea realiza tot ceea ce v-ati propus.
Ovazul nu este doar plin de substante nutritive, ce iti confera un surplus de energie. Mai mult decat atat, ajuta la mentinerea constanta a nivelului de glucoza din sange, ceea ce te ajuta la o mai buna concentrare si atentie.

Patrunjelul este o uzina de substante nutritive. Contine cantitati mari de vitamina B12, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate substantele nutritive pe care le cunoastem.
Algele marine reprezinta cea mai importanta sursa de minerale. De asemenea, aceste plante sunt bogate in vitaminele B si C.

Legumele proaspete verzi (broccoli, sparanghelul, spanacul) contin intregul complex de vitamine B, magneziu si fier.

Piersicile au un continut ridicat de apa si un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sangelui si pot fi folosite pentru a regla functionarea intestinelor si a imbunatati compozitia sangelui.
Strugurii au un continut ridicat de magneziu, element necesar in primul stadiu al procesului de transformare a glucozei in energie.

Dovleceii au un continut ridicat de minerale si vitamina C. In plus, ei au un efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor si al zaharului din organism.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.