Cei 60 de scriitori si critici literari care au participat la Congresul National de Poezie de la Botosani, pe 14 si 15 iunie, au semnat un apel insotit de un protest catre presedintele Traian Basescu.
Prin acest apel, semnatarii acuza Ministerul Culturii ca nu promoveaza suficient cartea contemporana romaneasca si mai ales pe cea de poezie. Printre semnatari se numara poetii Gellu Dorian, Cassian Maria Spiridon, Cezar Ivanescu, Razvan Tupa, Dan Sociu si criticii literari Ion Pop, Marin Mincu, Mircea A. Diaconu.

Semnatarii apelului sesizeaza ca, in afara Programului National de Achizitii de titluri de carte si abonamente de reviste pentru bibliotecile publice, Ministerul Culturii aloca "un buget de zero lei pentru cultura scrisa". In 2006, Ministerul Culturii a dat peste 878.000 de lei, adica 270.000 de euro, pentru ca bibliotecile sa poata cumpara titluri noi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.