Viata e grea, dar trece.
Daca Republica Moldova e un tomberon al istoriei, atunci Romania e capacul. Dragostea exista, dar te arunca la porci si se impleteste strans cu greata cea de toate zilele. Dac-am fi rautaciosi, am spune ca astea sunt cele trei idei singuratice si amorfe din cel mai recent roman al lui Alexandru Vakulovski, "Bong" (Editura Polirom).

Dar sa zicem ca nu citim pentru idei, ci din nostalgia catorva viziuni artificial-arhetipale din "Pizdet", romanul sau din 2002. In "Bong", imaginatia vizuala a scriitorului avorteaza fie graffitiuri banale, fie halucinatii care si-au pierdut pe drum forta de a halucina. Ceea ce leaga paginile romanului e o sterilitate comunicanta, de prea putine ori asumata. "Bong" este un roman fara lume si fara personaje. Fara lume, pentru ca asta ar presupune existenta a doua axe si trei dimensiuni, prin urmare e un cuvant mult prea flatant.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.