Ieri a avut loc in cadrul “Intilnirilor Freedom House” o dezbatere cu tema “Teatru si schimbare sociala”.

Pornind de la ideea ca arta ar putea schimba in bine perceptia oamenilor, o serie de artisti, in cea mai mare parte tineri, au conceput proiecte prin care, mutind teatrul in strada, sa influenteze atitudinea concetatenilor lor fata de grave probleme sociale.

Prezenti la dezbatere, tinerii de la fundatia "Chance for Life" au povestit ca, sub titulatura "Spectator pentru nondiscriminare", au prezentat scurte piese de teatru in 110 scoli, din 15 orase, piese cu un pronuntat caracter social. In scenetele lor ei au atacat problema adolescentilor dependenti de droguri si de alcool, violenta in familie, discriminarea pe criterii etnice sau marginalizarea celor infectati cu HIV.

Un alt proiect extrem de interesant s-a dovedit a fi "Rahova non-stop-spectacol in 25 de ore", initiat de un grup de studenti de la UNATC reuniti sub numele de "Tanga Project". Ei si-au amplasat un cort in cartierul Rahova, au facut o documentare serioasa discutind cu locuitorii zonei si, pornind de la problemele comunitatii, au conceput si au jucat in acest cartier cinci spectacole interactive.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.