Tarifele la mare au crescut de ieri cu pana la 30 la suta. Hotelierii au luat aceasta decizie pentru ca ne aflam in plin sezon estival. Turistii sunt insa de alta parere, sustinand ca majorarea nu se justifica.

Patronii de hoteluri mai precauti au pastrat insa preturile, mai ales ca le-au schimbat la inceputul lunii. Astfel o camera dubla la un hotel de doua stele va costa intre 100 si 150 de lei pe noapte, la unul de trei stele aproximativ 200 de lei pe noapte, la patru stele intre 350 si 400 de lei, iar la cinci stele bate la 600 lei. In ciuda acestei majorari, hotelierii din statiunea Mamaia spun ca aproape 90% din locurile oferite au fost deja ocupate. Si in sudul Litoralului gradul de ocupare a crescut pana la 60%. Serviciile sunt ca in fiecare an, adica proaste, iar plaja este plina de alge. Tarifele vor creste insa din nou la 1 iulie.

Concediul e departe? Aveti nevoie de o mica evadare. Alegeti un week-end la mare, care va ofera plaja, relaxare si distractie. Din ce in ce mai multi romani aleg turismul de week-end fie ca avanpremiera la vacanta de vara, fie in locul acesteia, luandu-si o zi-doua libere pentru a se bucura de un mini-concediu in toata regula. Sigur, marele regret este ca, de astazi, preturile cresc pe tot Litoralul, iar programul social de mers la mare va reintra in vigoare doar in septembrie.

Daca in iarna, Valea Prahovei era destinatia preferata pentru sfarsitul de saptamana, acum cu totii ne indreptam pe Autostrada Soarelui spre mare, pentru a prinde preturile mici din luna iunie.

In functie de buget si de preferinte, escapada estivala va costa de la 300 de lei de persoana in sus, fara a socoti transportul. Daca mergeti insa la gazda, o camera acceptabila pe noapte va costa de la 50 de lei. La hotel, preturile sunt mai piperate, dar merita, daca vreti sa va simtiti cu adevarat in vacanta.

La Neptun-Olimp, Hotel Cocor 3*** ofera un pachet de doua nopti de cazare plus mic dejun la pretul de 191 de lei de persoana. In Mamaia, la Hotel Dacia 3***, 3 nopti de cazare costa 167 de lei de persoana. La Costinesti, la Vila Viki 3***, doua nopti de cazare costa 160 lei camera dubla. La Hotel Forum 2**, o camera dubla costa 120 lei pe noapte, pret in care este inclusa cazarea si micul dejun
La Eforie Nord, la Hotel Venus 2**, camera dubla pentru doua nopti este 160 lei. Puteti opta pentru cazare si la vile, unde tarifele sunt mai accesibile, iar conditiile bune.

La Vila Colonial 3***, platiti 92 de euro pentru camera dubla cu mic dejun. Preturile scad la Eforie Sud, unde platiti doar 77 de lei camera dubla cu mic dejun la Hotel Ancora 2**. In statiunea Venus, la Hotel, la Claudia 2**, camera pe noapte este 89 de lei, fara mic dejun. Tot la Venus, la Hotel Raluca 2**, camera dubla costa 108 lei cu mic dejun.

Iar pentru doamnele si domnisoarele in cautare de rasfat la 4***, Klever Travel are o oferta speciala ce consta intr-un pachet de 2 nopti cu demipensiune la Hotel Iaki, 1 masaj de relaxare si acces gratuit la SPA Center cu piscina, sauna, sala de fitness si jacuzzi. Pretul este de 600 lei/persoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.