Cartile cu personaje sangeroase au prins bine la publicul autohton.

O noua colectie de carti de gen "Vampirii Sudului" a aparut recent la Editura Leda, din Grupul Editorial Corint. Scrise de autoarea americana Charlaine Harris, cele trei romane publicate in Romania, "Morti pana la apus", "Moartea la Dallas" si "Clubul mortilor", vin cu un tip de vampiri cu totul diferit de cei care au facut deja cariera in literatura. Acestia s-au integrat in societate, dar se ciocnesc de intoleranta, frica si de dorintele oamenilor.

Postul HBO va lansa toamna aceasta in SUA serialul "True Blood", inspirat din seria "Vampirii Sudului". Ca aceste personaje ii inspira pe regizori si pe producatori o arata un nou film, "Castlevania", facut dupa un joc video, pentru care se vor face filmari si in Romania, toamna aceasta.

Anne Rice a fost prima care si-a facut fani cu lumea intunecata, plina de pasiuni, razbunari si neimpliniri din cele doua serii, "Cronicile vampirilor" si "Noi povesti ale vampirilor", cu cate sapte titluri, publicate la Rao din 1995.

Dupa prima dintre cartile ei, "Interviu cu un vampir", s-a filmat in 1994 si blockbusterul cu Brad Pitt si Tom Cruise in rolurile principale. La Nemira, au aparut in ultimii doi ani, in colectia "Suspans", trei titluri la fel de "sangeroase": "Contesa Dracula. Erzebet Bathory", "Noptile Bestiei" si "Hotel Transilvania", ultimele doua scrise de Chelsea Quinn Yarbro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.