Carmen Galin, Ioana Bulca, Ilie Gheorghe, Eusebiu Stefanescu, Adela Marculescu si alti colegi de-ai lor au raspuns din nou “prezent” la catalogul strigat de profesoara lor din facultate, Sanda Manu.

Saptamina aceasta, la studioul Casandra, s-au reintilnit, in Gala Amintirilor, cinci promotii ale Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica: promotiile 1957, 1958, 1959, 1967 si 1997.

Multi dintre fostii studenti au lipsit de la intilnire, unii plecati prin turnee, altii mutati prin strainataturi si nu putini dintre ei au avut "scutire" de la Cel de Sus. Leopoldina Balanuta, Cristea Avram, Dumitru Furdui, Constantin Baltaretu, Victor Strengaru au fost insa vii in amintirile depanate de colegii lor.

Ion Cojar le-a mai tinut fostilor studenti o lectie de actorie, explicindu-le ca, in mod paradoxal, teatrul nu are nimic de-a face cu arta actorului. "Teatrul inseamna minciuna, inseamna conventie, pe cind arta actorului tine de natural, de uman."

Ajunsa la numele Ioanei Bulca, profesoara Sanda Manu a trebuit sa o strige de citeva ori pe studenta ratacita, iesita la o cafea. "Ioana vrea sa-si faca o intrare de mare actrita," a glumit Sanda Manu. Urcata apoi actrita pe scena, intre ele avut loc un schimb de replici ca intre profesor si student: "Unde umbli, draga? Te-am strigat de citeva ori! Se poate? Iar intirzii la ore?" Ioana Bulca si-a pus mina streasina la ochi si, privind in sala, a intrebat: "Unde e magarul de Piersic?" "Piersic nu vine pentru ca a aflat ca gala nu se transmite in direct la televiziune", a replicat glumet un coleg din sala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.