Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" i-a familiarizat pe italieni cu realitatile crude ale „Epocii de Aur"
"Admirabil", "Incredibil", "socant", acestea sunt cuvintele cu care au iesit din sala Colosseum din Milano peste o mie de spectatori, majoritatea italieni, dar si imigranti romani, care au vizionat filmul romanesc considerat cel mai bun la Cannes in acest an. Filmul a rulat in premiera la Milano marti, chiar in prima zi a saptamanii dedicata de regiunea Lombardia filmelor prezentate la Cannes.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" i-a adus pe italieni mai aproape de ce a insemnat "Epoca de aur" si viata gri in Bucurestiul anilor '80. Spectatorii, care au platit pentru un bilet 7 euro, au urmarit intr-o liniste totala cele 113 minute ale filmului, si doar din cand in cand se mai auzea cate un oftat. La final, unii au aplaudat, altii au ramas tinutiti in scaune, iar altii nu au stiut cum sa iasa mai repede din sala si sa respire, adanc, aer. Protagoniste sunt doua studente intr-un campus, in Romania lui 1987. Filmul se deruleaza incet-incet, incepand cu discutii in camera de camin a celor doua studente si purtand spectatorul pe cai nebanuite. Filmul de "Palme d'Or" nu se lasa descoperit. Se creeaza mereu tensiune, planurile se succed cu dialoguri uneori absurde, italienii gasind chiar "battute" (n.r. - glume) in drama care se derula pe ecran. Unii, simpli spectatori, au sustinut chiar ca talentul celor doua actrite, Anamaria Marinca si Laura Vasiliu, "a facut toti banii".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.