Virsta de pensionare a femeilor va creste sau va scadea cea a barbatilor. Acest lucru este necesar pentru ca femeile sa nu fie dezavantajate din punctul de vedere al nivelului pensiei.
Ministerul Muncii va propune Parlamentului doua variante de egalizare a virstei de pensionare, aceasta masura fiind una dintre cerintele Uniunii Europene, a declarat ieri ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Ministerul a identificat doua posibilitati, una care se refera la urcarea virstei de pensionare la femei pina la 65 de ani si care ar mentine un numar mai mare de persoane active in piata muncii si una care se refera la coborirea virstei de pensionare pentru barbati pina la 62 sau 63 de ani. Potrivit ministrului Muncii, tendinta Uniunii Europene este de crestere a virstei de pensionare, iar aprobarea acestei propuneri ar fi benefica si pentru sistemul public de pensii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.