"Vand Viagra la jumatate de pret fata de farmacii. Produsele sunt originale, cutie cu holograma si prospect".

Asa suna majoritatea anunturilor de pe internet in care se precizeaza ca medicamentele pentru disfunctii erectile pot fi cumparate mult mai ieftin. Fenomenul contrafacerii medicamentelor ia amploare si in Romania, iar internetul este calea cea mai usoara de a pacali oamenii cu oferte tentante. Pilulele-minune ar putea sa contina insa doar praf de creta.

Comenzile de medicamente contrafacute au internetul ca piata de desfacere. Produsele intra in tara dosite prin bagaje, colete sau prin posta. Cele mai frecvente cazuri se intalnesc la medicamentele de tip antibiotice, hormoni, vasodilatatoare, de uz oftalmologic sau pentru disfuntii erectile.

"La nivel mondial, intre 10 si 20% din piata medicamentelor sunt contrafacute. Sfatul de baza este sa se cumpere medicamente numai de la vanzatorii autorizati si din farmacii", ne-a declarat Vlad Iliescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Medicamentele pot sa contina "o alta substanta activa decat cea declarata ori nimic. Ori fac rau, ori nu isi fac efectul. Pot sa apara si reactii adverse nedorite, pana la implicatii severe si chiar moartea", a precizat Simona Raicu, seful Departamentului inspectie farmaceutica din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.