"Ca promotor neobosit al dramaturgiei contemporane, ma bucur din suflet ca Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad se incumeta sa se deschida spre acest gen de repertoriu care pana nu demult era apanajul exclusiv al teatrelor independente. Lars Noren este unul dintre cei mai importanti dramaturgi contemporani" - Victor Scoradet, critic de teatru si traducator.

Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad s-a aflat pe 9 iunie in turneu la Bucuresti (Sala Amfiteatru a Teatrului National) unde a avut loc premiera de gala a ultimului spectacol al acestei stagiuni. Este vorba despre montarea lui Zoltan Schapira pe textul "Cercul de persoane 3:1" (foto) semnat de Lars Noren, directorul Teatrului National din Stockholm.

Tema piesei trateaza marginalizarea in lumea contemporana, exilul fizic (dar si cel interior), alienarea cu multiplele-i consecinte. Care sunt limitele acestei manipulari? Cine stabileste granita dintre normalitate si patologic? Ce se intampla cand numarul alienatilor il va depasi pe al acelora care (astazi) stabilesc regulile? Sunt intrebari la care spectacolul propus de trupa aradeana a incercat sa dea un raspuns sau sa schiteze macar o posibila cale de cercetat. Si, uneori, au reusit.