Accesoriile necesare unui echipament complet de scuba diving costa aproximativ 3.600 de lei.

Pe langa micile bucurii estivale, pe care orice turist le ''bifeaza'' obligatoriu, un sejur pe malul marii sau al unui ocean poate capata un plus de fior daca va veti lasa coplesiti de fascinatia adancurilor. Va asteapta acolo un univers fabulos, care functioneaza dupa alte legi decat cele ale lumii de deasupra. Bancuri de pesti, covoare de alge, bancuri de corali, moluste, crustacee, cocosi si stele de mare, epave. Pentru scuba diving aveti nevoie insa de accesorii si de echipamente speciale.

''La costum'', sub apa

Accesoriile si echipamentul pentru scufundari pe care trebuie sa le detina oricine practica acest sport constau in costumul din neopren, snorkelul, masca, labele de inot, manusile, botoseii, sosetele, cagula, vesta, detentorul, butelia, compresorul si computerul de scufundare. Costumul din neopren trebuie sa se comporte ca un al doilea strat de piele.

Trebuie sa fie flexibil, adaptabil si totodata rezistent, pentru a asigura un maximum de protectie termica si confort, indiferent de conditiile de scufundare. In functie de locul unde alegeti sa faceti scufundari, ape reci - Marea Neagra - sau pentru scufundari in ape calde, puteti achizitiona diverse modele de costume, la preturi cuprinse intre 300 si 1.300 de lei. Cele din urma sunt destinate profesionistilor. In combinatie cu costumele pentru scufundare, se folosesc si vestele, care costa intre 280 si 350 de lei. Costumul de scufundare in apele reci si foarte reci este dublat de combinezoane, care asigura o mai buna protectie termica. Acestea pot fi gasite la preturi cuprinse intre 160 si 200 de lei.

Cagulele pot fi integrate in costum sau in vesta ori pot fi cumparate separat. Cagulele din neopren au rolul de a asigura o protectie termica a capului in timpul scufundarii si costa intre 70 si 150 de lei. Compatibile cu toate tipurile de costume uscate, manusile au preturi cuprinse intre 310 si 370 de lei. Pentru protectia fizica si termica a picioarelor, botoseii clasici din neopren si cauciuc natural sunt cei mai indicati. In functie de model si de marca, acestia costa intre 95 si 150 de lei. Pentru toata paleta de botosei sunt potriviti ciorapii din neopren, care au preturi cuprinse intre 55 si 100 de lei/pereche.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.