Pretul pe metru patrat al locuintelor confort II rivalizeaza cu cel al apartamentelor din blocurile noi.
Pretul unui apartament confort II a ajuns si la 60.000 de euro. Cererea foarte mare a facut ca preturile unor astfel de locuinte sa creasca. Agentii imobiliari spun ca acest tip de apartament s-a scumpit cu peste 40% fata de anul trecut. Multi ani, apartamentele confort II si III au reprezentat un produs ocolit de catre cei care doreau sa-si cumpere o locuinta. Scumpirea caselor a dus insa la o crestere a interesului pentru o astfel de proprietate, in conditiile in care principalul criteriu de selectie a unui apartament este pretul. Agentii imobiliari spun insa ca noile pretentii ale proprietarilor au redus numarul tranzactiilor.

O garsoniera confort II se vinde in prezent cu sume de peste 40.000 de euro, insa pretentiile proprietarilor urca si pina la 50.000 de euro. La o suprafata de aproximativ 23-25 mp utili rezulta un pret de peste 1.600 de euro/mp util. Adica mai mult chiar decit se cere in unele ansambluri rezidentiale noi. Conform agentilor imobiliari, nu se prea gasesc clienti pentru acest tarif. In cazul apartamentelor cu doua camere, pretul practicat este de 52.000-53.000 de euro. "Exista unele apartamente confort II sporit, cu o suprafata ceva mai mare si decomandate, la care pretul urca la 60.000 de euro", spune Nicu Blaj, directorul agentiei Casa secolului 20. Si in cazul garsonierelor confort III, preturile nu sint deloc de neglijat. O astfel de locuinta situata intr-o zona buna se vinde cu 30.000 de euro. Daca este intr-o zona mai prost cotata, pretul scade cu 8.000-10.000 de euro. "Problema este ca la astfel de preturi nu se mai dau foarte repede. Oamenii isi fac calcule si prefera sa mai stea cu chirie si sa stringa bani pentru a achizitiona o locuinta de calitate", spune Nicu Blaj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.