Profiturile mari de la bursa sint echivalente cu exigente maxime pentru cei care vor sa lucreze in domeniu. Se cer competenta si interes.
Cererea pentru posturile de broker este foarte mare, pe masura remuneratiei. "Noi am scos anul trecut la concurs un post de broker si am primit in jur de 400-500 de cereri. Asa ca exista o concurenta acerba pe aceasta meserie", a declarat seful de la Intercapital Invest, Razvan Pasol. Acesta a dezvaluit si citeva dintre secretele angajarii. "De regula, vrem sa stim daca persoana in cauza este cu adevarat interesata de aceasta meserie. De exemplu, daca a jucat din economiile sale la bursa. Nu ne intereseaza suma, ci modul in care a jucat. Nu poti fi broker daca nu-ti administrezi profitabil propriul tau portofoliu. Daca ar fi sa dau un sfat viitorilor brokeri, le-as sugera sa joace inca din liceu la bursa", puncteaza Razvan Pasol.

Orice persoana fizica, dupa finalizarea studiilor liceale, poate urma cursurile de agent de servicii de investit ii financiare la Institutul MilleniuM, Institutul Bancar Roman, la Bursa de Valori Bucuresti sau la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu. Numai ca absolvirea cursului este doar inceputul, iar pentru a urma un astfel de curs va trebui sa scoateti din buzunar o suma care variaza intre 500 si 1.000 de lei. Costurile difera pentru ca exista un anumit curs pentru piata de capital de la Bucuresti, si un altul, diferit, pentru piata monetar-financiara de la Sibiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.