Daca vizitati in aceste zile (duminica inclusiv) Targul de Carte 'Bookfest', gazduit de pavilionul central de la Romexpo, la care intrarea este gratuita, va veti bucura de o intalnire cu lumea mirifica a cartii.
Din pacate, organizarea este sub asteptari, iar alegerea ca partener a televiziunii Realitatea tv n-a fost deloc inspirata. Reclama Targului n-a ajuns la public. Standurile editurilor te invita, sa le treci pragul. Pentru ca, trebuie sa stiti, oferta acestei editii este una mai mult decat bogata- peste 10.000 de titluri. De la Humanitas, Polirom si Editura Trei - care detin ample locatii la parter -, pana la Coresi, Vivaldi, All, Rao sau Editura Academiei Romane, vizitatorii au ocazia de a gasi cu mult mai ieftin cartile dorite. Pentru ca reducerile practicate anul acesta merg de la 30-40% (cazul majoritatii) pana la 50% - reducere practicata la Vivaldi. La aceasta editura, foarte 'calda' 'Evanghelie dupa Iuda', al lui Jeffrey Archer, o viziune strict literara, in care scriitorul a fost ajutat de o abordare religioasa documentata, realizata de profesorul Malooney, este o lucrare controversata care, desi a primit acceptul Vaticanului pentru a fi publicata, asteapta inca un mai mare interes din partea publicului .

O carte pentru copii de la Coresi poate fi achizitionata la 'spectaculoasa' suma de 1,5 lei, iar doua volume de corespondenta a ultimului tar al Rusiei, Nicolae, cu sotia sa, un volum de o rara sensibilitate, costa, la Vivaldi, in loc de 64 de lei, numai 25. Daca va doriti, insa, ampla monografie Eminescu in manuscrise facsimilate, vol. II-VI, editata de Academia Romana , o puteti cumpara platind 1070 lei. Lansarile reprezinta si ele un punct forte al manifestarii, si poate fi, macar acesta, un motiv in plus de a vizita Targul. Aici au loc in permanenta evenimente editoriale, multe din ele fiind programate concomitent. Mircea Cartarescu a fost asaltat de cei care au dorit autografe pe cartile sale. Ieri, de exemplu, a fost lansata o reeditare de interes la Vivaldi: 'Calator la Muntele Athos', un volum semnat de Horia Alexandrescu. Cunoscutul jurnalist a acordat numeroase autografe si a vorbit despre aceasta scriere-eveniment care reprezinta o experienta de viata speciala, vizitarea Sfantului Munte Athos, prin prisma nu doar a gazetarului, ci si a crestinului militant pentru viata calugarilor romani de la sfintele lacasuri de pe Athos.I-a fost alaturi prietenul sau Ion Cristoiu, convertit de autor sa devina pelegrin la Muntele Sfant. Tot ieri, Ion Cristoiu a oferit cititorilor un prim volum, 'Prin dormitoarele Casei Albe'', din seria 'Lumea vazuta de un roman rupt in fund� . Scriitorul pregateste pentru toamna o carte exploziva, cu titlul probabil 'Prin Cuba lui Castro'. Desi oferta este una foarte variata, totusi lumea nu se inghesuie la Targ, o explicatie fiind ca cei interesati de carte, nu au prea multi bani....


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.