A patra editie a Festivalului Diversitatii - Gayfest se incheie astazi cu o Parada Gay, la care vor participa aproximativ o mie de persoane si se va desfasura intre orele 17.00 - 19.00, pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Unirii, Piata Constitutiei, Parcul Izvor

Directorul executiv al Asociatiei Accept, Florentina Bocioc, declara ca au fost invitati la mars politicieni romani, dar si membri ai Parlamentului European, institutie ce a trimis o scrisoare in care sustine organizarea de catre comunitatea LGBT a paradelor si marsurilor pentru egalitate in Europa Centrala si de Est, semnata de peste 20 de persoane. Ca si anul trecut, tema principala pentru care militeaza mino-ritatile sexuale din Romania este legiferarea relatiilor intre parteneri de acelasi sex.

Deocamdata, sint doar citeva tari in care casatoria intre homosexuali este acceptata: Belgia (2003), Canada (2005), Olanda (2001), Spania (2005), Statul Massachusetts din SUA (2004). Dat fiind faptul ca, la editiile din anii trecuti ale Paradei Gay au avut loc manifestari de violenta impotriva participantilor la mars, Jandarmeria Capitalei a luat masuri speciale pentru evitarea unor noi incidente. Pe traseul paradei vor fi dislocati peste 400 de jandarmi, precum si patrule calare din dotarea unitatii, misiunea lor fiind aceea de a preveni actele de tulburare a ordinii. Pe linga acestia, aproximativ 300 de politisti vor asista traficul rutier si siguranta pulica.

Potrivit autoritatilor locale, circulatia rutiera pe Bulevardul Unirii nu va fi afectata, coloana de manifestanti ocupind o singura banda de circulatie, din cele trei existente pe sens. Anul trecut, marsul comunitatii gay a fost tulburat de bucurestenii care au aruncat din balcoane cu oua, pietre, rosii, sticle. In Piata Unirii, simpatizanti ai Noii Drepte si ai Partidului Noua Generatie au organizat o contramanifestatie ce s-a soldat cu violente de pe urma carora, cel mai mult au avut de suferit jandarmii care formau barajul de protectie. Conform declaratiei lui Tudor Ionescu, presedintele Noii Drepte, se va organiza si azi o contramanifestatie intitulata "Mars pentru normalitate".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.