Pentru tineri si copii, cele mai importante abilitati de viata sint bunele maniere, sa stie sa munceasca sau sa stie sa-si aleaga prietenii.
Asa arata rezultatele unui minisondaj la care au raspuns aproape 650 de copii si tineri din opt judete. Sondajul a fost realizat in cadrul proiectului "Copii si tineri promotori ai societatii civile", de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Cei cu virste intre 10 si 14 ani spun ca trebuie sa stii sa folosesti calculatorul, telefonul mobil si Internetul, "pentru ca sint lucrurile care m-au tinut aproape de prieteni". Altii cred ca abilitatea inseamna: "Sa am tupeu", "Sa am un serviciu bine platit", "Sa imi pot obtine singur serviciul" sau "Sa am o casa". Tinerii de la 15 la 20 de ani considera ca in viata trebuie sa ai "capacitatea de a comunica cu ceilalti intr-un mod placut, cu claritate si fara retineri" sau "capacitatea de a face fata vietii fara sa depinzi de nimeni, sa fii independent si sa poti lua decizii bune singur, atunci cind este nevoie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.