Bulgaria este situata la rascrucea dintre Europa, Asia si Africa. Se afla la granita cu Marea Neagra in est, Turcia si Grecia in sud, Serbia la vest si Romania in nord. Coasta Marii Negre detine doua porturi maritime, Varna si Bourgas.

In Sofia se afla aeroportul international, ce are programate zboruri regulate si charter. Recomandarile pentru o vacanta ideala sunt Sf. Constantin, cea mai veche statiune balneo-climaterica de pe litoralul bulgar, Albena, cea mai noua statiune din Bulgaria, Nisipurile de aur, care ofera cea mai agitata viata de noapte de pe riviera Marii Negre, Sunny Days, unde turistii merg pentru a beneficia de o gama larga de tratamente pentru frumusete si sanatate, Sunny Beach, aflata in apropierea satului pescaresc Vechiul Nessebar, renumit pentru casele din lemn si nenumaratele sale biserici bizantine. Istoria acestei localitati este legata de multe civilizatii antice.

Fondata in secolul al VI-lea, Nessebar este sub ordin de rezervatie, devenind un oras-muzeu. Detine ramasitele a 40 de biserici. Turistii pot vizita si Parcul Maritim din Burgas, oras-port la Marea Neagra, sau rezervatia naturala Lacul Sreburna, aflata langa Dunare, care gazduieste pe o suprafata de peste 600 ha o fauna unica si salbatica, ce include printre altele si pelicanul dalmatian, cormoranul si ibisul. Orasul Bourgas este denumit dupa cuvantul grec "bourgos", care inseamna fortareata. Este al patrulea oras mare si beneficiaza de o plaja care are o suprafata de 2 km, dotata cu mici restaurante si baruri. Pomorie este situat la 20 de km de Bourgas si se afla in apropierea unui lac sarat, considerat a fi sacru datorita puterilor sale de vindecare.

Este situat pe o peninsula pietroasa si a fost un rival al orasului Nessebar in antichitate, dar a fost distrus in 1906 de un incendiu. La 34 de km sud de Bourgas se afla Sozopol, "orasul refugiatilor", denumit astfel din cauza portului, care a fost un refugiu pentru calatori. Sveti Vlas este situat la 4 km nord de Sunny Beach. Fondat in secolul al doilea, a fost redenumit Sveti Vlas dupa sfantul protector al comerciantilor. Sveti Vlas este un oras cu o varietate de locuinte, restaurante si cafenele, cu peisaje splendide asupra coastei catre Insula Nessebar si Sunny Beach. Sunny Beach, Nisipurile de aur, este cea mai mare statiune de pe coasta Marii Negre, avand 8 km de dune naturale ce formeaza o plaja sigura pentru copiii mici. Sunny Beach

detine o varietate de restaurante, baruri, magazine si o vibranta viata de noapte. Statiunea ofera si o abundenta de activitati ce includ sporturi de uscat, sporturi de apa si centre. Varna, denumita astfel datorita proximitatii frumoaselor statiuni de pe litoralul bulgar, adaposteste multe vestigii romane si bizantine. Majoritatea statiunilor ofera o gama larga de sporturi de apa, dar scufundarile recreative din zona Varnei ii recompenseaza pe pasionatii acestui sport cu excelente epave, pesteri subacvatice si grote. Puteti vizita si Sofia, incepand cu Bulevardul Vitosha, dedicat mai ales cumparaturilor, si puteti continua cu gradinile ce inconjoara Palatul de Cultura si Piata Parlamentului sau puteti admira biserica Alexander Nevski.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.