Ce e mai important pentru roman? Educatia sau placerea de moment? Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), romanii cheltuiesc de sapte ori mai mult pentru viciile lor (bauturi alcoolice si tigari) decat pe educatie.

Din cheltuielile lunare ale romanilor, bauturile alcoolice si tigarile au reprezentat anul trecut 6%, adica de sapte ori mai mult decat banii alocati educatiei, ponderea fiind si mai ridicata in cazul agricultorilor si somerilor. Astfel, o familie a cheltuit anul trecut pentru cumpararea de bauturi alcoolice si tigari in jur de 60 de lei pe luna. intre timp, pe ansamblu, o familie a platit pentru educatie doar 0,82% din totalul cheltuielilor, comparativ si cu cei 4,5% din bani, alocati pentru recreere si cultura sau sanatate. Aici intervin si sumele folosite de romani pentru hoteluri, restaurante sau cafenele (1,1%) care depasesc si ele banii alocati pentru educatie.

in topul zonelor unde se inregistreaza cele mai mari ponderi ale cheltuielilor pe alcool si tutun este zona de Sud-Vest. Urmeaza apoi Muntenia, judetele din centrul tarii si regiunea de Nord-Vest.

Romanul cheltuie cei mai multi bani pe produse alimentare, adica peste 42% din totalul cheltuielilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.