Ministerul Transporturilor intentioneaza sa introduca rovinieta valabila pentru o singura zi, printr-o ordonanta de urgenta sau hotarare de guvern, a declarat ieri, Ludovic Orban, ministrul de resort

"in urma cu aproximativ doua luni, cand a fost discutata in Parlament legea care reglementa regimul rovinietelor, a fost eliminata aceasta taxa, fara sa se tina cont ca este o cerinta europeana", a afirmat Orban intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca Ministerul Transporturilor va initia o ordonanta de urgenta prin care sa legifereze reintroducerea rovinietei de o zi, daca Ministerul Justitiei va permite acest lucru, iar in caz contrar va fi elaborata o hotarare de guvern.

Orban a mai spus ca institutia pe care o conduce va justifica elaborarea ordonantei de urgenta prin necesitatea adaptarii legislatiei romanesti la cea europeana.

Potrivit unui proiect de lege, taxa de utilizare a drumurilor nationale, in sistemul de rovinieta, va putea fi achitata pentru o perioada de sapte zile, 30 de zile, trei luni, sase luni sau 12 luni.

Taxa de drum poate fi achitata la oficii postale, centre CEC sau ale Companiei de Drumuri, precum si la benzinarii Petrom, MOL, Rompetrol, OMV, Lukoil sau Fix Oil.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.