In topul preferintelor celor 11.349 de spectatori din primele trei zile ale sectiunii competitive a Transilvania Film Festival (TIFF) conduce filmul lui Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" , urmat de "Albastru inchis" si "Antena".

Numarul total de bilete vandute la cele trei sali de cinema clujene, la care se adauga locatia Echinox si Salonul de urgenta, a fost, pana acum, de 13.887.

"El are si o componenta educativa. Va fi difuzat pe DVD-uri care vor fi distribuite in toata Franta, dupa un premiu mic in aparenta, primit de noi din partea ministerului educatiei francez, dar extrem de important", sublinia, sambata, la Cluj, Cristian Mungiu un alt aspect al filmului sau premiat la Cannes cu trofeul suprem. "Am dorit mult sa fie un film care nu e <>", a mai spus Mungiu. Regizorul a mai explicat ca a avut o strategie pentru filmul sau: cadre lungi si o stilistica minimalista. "Am vrut sa redam o zi din viata acestor oameni care e de fapt mult mai mult decat atat. Am vrut sa construim destine, sa spunem povestea lor intr-o anumita epoca. Inclusiv decorurile, hotelul incremenit din Ploiesti pe care l-am gasit a fost in asa fel ales pentru a putea reconstitui o atmosfera. Vine acum un moment greu pentru mine, de aceea nici nu va pot spune ce film voi turna, care va fi subiectul... Voi sta o luna pe un scaun si voi vedea. E foarte greu momentul", a marturisit emotionat Mungiu.

Gabita nu-si asuma responsabilitatea

Laura Vasiliu, actrita care joaca rolul Otiliei (studenta care avorteaza) a raspuns unei intrebari puse de regizorul Andrei Serban: "Otilia e o persoana obisnuita sa se bazeze pe umerii celorlalti. Are o doza de inconstienta pentru drama prin care trece. Nu-si asuma intreaga experienta. E o victima a societatii, la fel cum e si dl. Bebe. (n.r. doctorul)". La randul lui, Vlad Ivanov, actorul care il interpreteaza pe medicul Bebe, si-a explicat personajul: "Bebe este o victima a sistemului pe care l-am trait, a comunismului. E un tip frustrat, care cauta sa supravietuiasca la randul lui intr-o astfel de societate".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.