Comemorarea scriitorului Camil Petrescu, care a avut loc ieri la Muzeul Literaturii Romane, va cuprinde atat vernisarea expozitiei de fotografii si documente din arhiva muzeului si a Teatrului National 'I.L. Caragiale' din Bucuresti, cat si prezentarea noii editii a romanului 'Un om intre oameni' aparut la Editura Minerva.
Romanul a fost scris de Camil Petrescu intre 1953-1957 si este considerat neterminat. Cei 50 de ani de la disparitia scriitorului au fost comemorati si prin aducerea la rampa a spectacolului 'Jocul ielelor' montat pe scena Teatrului National din Bucuresti de Claudiu Goga. Cu ocazia premierei, Fundatia 'Camil Petrescu' a reeditat aceasta piesa. Dupa 1989 este prima oara cand o piesa de Camil Petrescu a fost pusa in scena. Operele scriitorului sunt traduse in diferite limbi, iar romanul Patul lui Procust a fost chiar piratat inainte de Revolutie - tradus in limba franceza cu titlul 'Madame T'. Fiind cunoscuta aceasta varianta in franceza, o editura spaniola i-a cerut in Romania dreptul de a edita romanul care a si fost tradus. Tot in spaniola se va traduce si romanul'Ultima noapte de dragoste, prima noapte de razboi'. Opera lui Camil Petrescu va aparea si in Italia si Finlanda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.