Cozile din fata Centrului de Diabet din Capitala au devenit deja o traditie, respectata luna de luna. Ieri, sute de diabetici s-au inghesuit in fata centrului din strada Ion Luca Caragiale pentru a-si primi antidiabeticele si insulina. Surse din cadrul Institutului de Diabet si Boli Metabolice "N. Paulescu" ne-au spus ca vinovata pentru aceasta situatie ar fi Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care nu trimite la timp comenzile de medicamente si insulina.
Citiva dintre bolnavi sustin ca au fost nevoiti sa-si cumpere medicamentele din pensiile foarte mici pentru ca nu mai aveau rezerve. "Am fost pina la urma la farmacie si mi-am cumparat zece pastile. Nu puteam sa mai astept, dar acum trebuie sa stau si la coada asta mare. Vin tocmai de la Snagov, dar ce pot sa fac? Am o pensie de 1.600.000 de lei si daca ar fi sa-mi cumpar medicamente nu mi-ar ajunge banii. Pastilele pe o luna costa mai mult decit pensia mea", spune Georgeta Vasile, pensionara, in virsta de 66 de ani.

"Mi-am lasat gospodaria si tot ca sa vin dupa insulina socrului meu. Sint din judetul Ialomita si am tot sunat inca de saptamina trecuta sa vad cind vor aduce insulina", povesteste si Elena Ion.
"Sa vina si Cinteza (n.r. - ministrul sanatatii) sa ne vada la coada asta de un kilometru! Parlamentarii nu au si ei diabet?", se intreaba, revoltata, o batrinica. Cei mai multi asteapta insa linistiti de la 6 dimineata, desi sint nemincati si obositi. "Am probleme cu picioarele. Merg in cirje si abia ma pot tine pe picioare. Daca nu gaseam bancuta, nu ma puteam descurca. O sa rog pe cineva sa ma ajute", spune Georgeta Popescu, o alta pensionara.

"Nimeni nu a avut de suferit"

Dr. Julieta Cristescu, coordonator al Centrului de Diabet din Capitala, a recunoscut ca problema aglomeratiei se repeta in fiecare luna, dar a nuantat gravitatea acesteia. "Totusi, luna aceasta, problemele au fost mai mici. Medicamentele au inceput sa dispara acum aproape doua saptamini, cind am dat si comanda pentru aceasta luna. Din fericire, medicamentele care nu mai erau pe rafturi au fost inlocuite cu altele si nimeni nu a avut de suferit", a precizat dr. Cristescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.