Alexandru Diaconescu, presupusul criminal din farmacie, a fost pus in libertate de magistratii Curtii de Apel Brasov. Acestia au admis ieri dupa-amiaza recursul apararii si au decis ca tanarul de 23 de ani sa fie cercetat in libertate. Procurorii au mai gasit insa o metoda de a-l mai tine pe Diaconescu cel putin 24 de ore dupa gratii. Ei vor ca tanarul sa fie retinut pentru ca a incalcat interdictia de a intra in Bucuresti. Aceasta cerere urmeaza sa fie luata azi in discutie.

Diaconescu a fost arestat in Bucuresti, pe 16 decembrie anul trecut, la doua saptamani dupa asasinatul care a zguduit Brasovul. insa probele stranse impotriva lui ii dovedesc doar indirect vinovatia. Criminalistii i-au gasit urmele genetice pe casa de bani a farmaciei si in mai multe locuri in care "nu-si justificau in mod normal prezenta". Semn ca Diaconescu a fost acolo, dar nu ca a si apasat pe tragaci. Mai mult, geaca pe care s-au gasit urmele de praf de pusca nu ii venea, tanarul spunand ca e a surorii lui, iar urma de pantof gasita pe tejghea provenea de la un pantof nr. 43, iar Diaconescu poarta 46. Alibiul lui este pus insa sub semnul intrebarii. Tanarul a spus ca a fost intr-un internet unde a accesat mai multe site-uri. Politia a folosit programe informatice ale FBI care au relevat ca acele site-uri nu au fost accesate la data si ora spuse de Diaconescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.