Referendum original in Bucuresti. Autoritatile locale vor organiza o consultare populara pentru a stabili soarta celor 60 de animale salbatice de la Circul Globus. Motivul este retrocedarea catre vechii proprietari a terenului pe care se afla menajeria circului.

Animalele circului parca simt deja ca li se va intampla ceva. De la cei mai batrani locatari ai manejului, leii Leo si Damian si calul Viteaz, la cel mai proaspat chirias, micul pui de ghepard Lork, animalele de la circ vor fi date daca autoritatile locale nu gasesc o solutie. "Primaria sectorului 2 a reconstituit dreptul de proprietate pe aproape 13.000 de metri patrati in Parcul Circului, din care 9.000 mp reprezinta terenul pe care se afla menajeria exterioara", se plange Brandusa Novac, directorul Circului Globus.

«Fara animale, ce rost are Circul?»

Reprezentantii circului au primit deja o solicitare de la mostenitori sa elibereze terenul. "Nu mai putem tine animalele salbatice in care am investit o avere. Fara animale, ce rost mai are un circ?", explica Brandusa Novac. Aceasta spune ca autoritatile puteau sa reconstituie dreptul de proprietate in alta parte a parcului.

"Singura solutie ramane un referendum in care sa spuna bucurestenii ce vor sa facem cu animalele", crede Brandusa Novac.

Bucurestenii s-au inghesuit sa ia acasa un maidanez

Zeci de caini si pisici si-au dat intalnire in acest sfarsit de saptamana langa sediul Guvernului, in Piata Victoriei, la un inedit targ al adoptiilor de animale, eveniment gazduit de curtea Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si organizat de fundatia "Daisy Hope". "Plec de aici cu Goldie, un maidanez de care m-am indragostit la prima vedere", ne-a declarat Maria Ionescu, una dintre persoanele care au decis sa adopte animale la targ.

Pentru angajatii circului vestea a cazut ca un trasnet. "Tot terenul pe care erau animalele circului va fi retrocedat. Unde o sa le ducem? Ne-am atasat de ele si suntem ca o familie", ne povesteste cu lacrimi in ochi Carmen tarcovnicu, administratorul circului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.