Pe termen scurt, Capitala va ocupa judetul Ilfov. Pe termen mediu, va „musca“ si din judetele din jur. Pe termen lung, ar urma sa inceapa la Ploiesti si sa se sfirseasca la Oltenita.
Zona Metropolitana Bucuresti se va dezvolta in trei etape, potrivit proiectelor de urbanism ale Primariei Capitalei. Intr-o prima faza, care ar dura un an, ar urma sa fie inclus judetul Ilfov, caz in care suprafata Bucurestiului ar creste de la 230 la 1.700 de kilometri patrati.

A doua etapa presupune extinderea la peste 2.000 de kilometri patrati in cinci ani, timp in care ar fi inghitite si citeva localitati care apartin de localitatile din jur. Pe termen lung, de citeva zeci de ani, Capitala ar urma sa arate "ca o banana", intinzindu-se de la Ploiesti pina la Oltenita, spun urbanistii. Suprafata totala in aceasta faza ar urma sa depaseasca 5.000 de kilometri patrati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.