Potrivit cercetatorilor, boala Parkinson este cauzata de distrugerea neuronilor care produc o substanta din creier numita dopamina. Aceasta este responsabila cu capacitatea organismului de a-si controla miscarile normal.

Profesorul Mark Stacy, de la Duke University, din Carolina de Nord, spun ca este posibil ca tigarile si cafeaua sa protejeze creierul. Dar poate sa fie si altceva. Unii oameni care dezvolta mai tarziu aceasta boala raspund diferit la efectul cofeinei si al tigarilor. �Este putin probabil ca bolnavii de Parkinson sa fi fumat si baut cafea la viata lor.� Cercetatorii insa nu sfatuiesc pe nimeni sa se apuce de fumat sau de baut cafea.

In cercetare au fost implicate peste 700 de persoane, bolnavi de Parkinson si rudele acestora. Mai putin de 40 la suta dintre cei care au Parkinson au fumat la viata lor mai putin de 100 de tigari.

Printre simptomele acestei boli se numara: tremurul mainilor, picioarelor si fetei, depresia si dificultati de vorbire. Boala Parkinson afecteaza un batran dintr-o suta, desi in aproape 10 la suta din cazuri este vorba de oameni tineri, care nu au trecut de 40 de ani. Pana acum nu s-a gasit inca un leac pentru persoanele care sufera de aceasta boala.