Implicarea institutiilor internationale in monitorizarea scandalului privind realizarea canalului maritim de mare adancime Bastroe de catre Ucraina, fara acordul autoritatilor din Romania, incepe sa dea roade.

Noile autoritati de la Kiev au acceptat organizarea unei reuniuni internationale in Ucraina, in luna mai anul acesta, cu tema "Colaborarea internationala pentru conservarea si dezvoltarea durabila a Deltei Dunarii". Respectiva reuniune este programata sa aiba loc la o data care nu a fost stabilita inca, in luna mai, in orasul Odessa. Initiatoarea acestei reuniuni internationale la care vor participa specialisti in probleme de protectie a mediului, de la organizatiile internationale ecologiste, dar si reprezentantii autoritatilor din tarile interesate in problema conservarii si dezvoltarii durabile a Deltei Dunarii este Conventia Internationala privind Protectia Fluviului Dunarea.

In vederea pregatirii acestei reuniuni, la care se vor dezbate in principal consecintele ecologice ale realizarii canalului de navigatie maritima de mare adancime Bastroe, autoritatile de la Kiev au organizat o reuniune pregatitoare in capitala Ucrainei, la care au fost invitati principalii "actori" ai viitoarei dezbateri. Este vorba despre organizatorii Conventiei Internationale privind Protectia Fluviului Dunarea, dar si despre reprezentantii altor conventii internationale de protectie a mediului, precum si reprezentantii autoritatilor din Ucraina si Romania. Din partea Romaniei, la aceasta reuniune pregatitoare participa un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe si guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Virgil Munteanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.