Melomanii romani dau banii pe best of-uri, pe muzica romantica si pe albume cu interpreti celebri

Puccini, Albinoni, Chopin si Paganini sint "clasicii" care se vind cel mai bine in magazinele de muzica din Romania. La categoria interpreti, in top se afla albumele cu soprana Angela Gheorghiu sau cu violonistul Nigel Kennedy. Totodata, interpretarile de calitate sint surclasate de best of-urile cu acorduri sentimentale. Profesionistii din domeniul muzicii clasice discuta pentru Cotidianul gusturile romanilor.

"Cele mai cerute albume de muzica clasica din 2006 au fost best of-urile compozitorilor Paganini, Chopin, Gershwin si Ceaikovski. De asemenea, s-au vindut bine Bach, Vivaldi, cu 'Cele patru anotimpuri>>, si Beethoven. Oricum, compozitorii de muzica clasica si baroca domina vinzarile", rezuma Dan Mirica, Entertainment Division Manager la grupul Altex. La libraria bucuresteana Carturesti, de pe Arthur Verona, 20% dintre albumele vindute sint de muzica clasica, ne spune seful librariei, Adrian Olaru.

Cerintele constante sint Mozart, Albinoni si selectiile de chitara clasica. "Muzica secolelor 18-19 este atit de populara pentru ca are urmari asteptate, nu jeneaza si nu surprinde ascultatorul. Daca ne referim la best of-uri, selectiile de aici pot fi ascultate precum muzica pop, de zeci de ori, fara sa te saturi", explica preferintele romanilor criticul muzical Oltea Serban Parau. Compozitorul Dan Dediu are inca o explicatie: "Oamenii nu mai au timp sa asculte un compozitor de la cap la coada si prefera selectiunile din creatia sa. E la fel ca la rezumatele de carti oferite de 'Reader’s Digest>>".

Albumele cu interpreti celebri au, si ele, cautare pe piata romaneasca de muzica clasica. "Ariile lui Puccini interpretate de Angela Gheorghiu sau interpretarile pianistului Radu Lupu din Schubert si Beethoven au fost in topul vinzarilor de anul trecut", ne spune Ligia Zaharia, director de marketing la Diverta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.