Cererile, surprinztor de mari, de laptopuri, din ultima vreme, au condus la o cretere a afeciunilor musculare in randul utilizatorilor de calculatoare. Kinetoterapeuii avertizeaz asupra existenei unor probleme iremediabile ale coloanei vertebrale, gatului i umerilor, din cauza poziiei deficitare pe care o avem in timp ce folosim laptopul.

Medicii specialiti afirm c aceste afeciuni se regsesc la patru din cinci pacieni care ajung s se prezinte la control, acuzand dureri de umeri, spate i gat, in urma timpului petrecut in faa calculatorului portabil. Creterea numrului pacienilor cu afeciuni ale spatelui reprezint rezultatul scderii preurilor laptopurilor, dar i a accesibilitii crescute la tehnologia wireless. Tineri cu varsta de 12 ani sunt diagnosticai ca avand probleme ale coloanei vertebrale, tocmai din cauza lipsei unei posturi corespunztoare in faa calculatorului.

Folosirea laptopurilor la locul de munc nu reprezint o problem la fel de mare pentru sntatea utilizatorilor, tocmai datorit poziionrii corecte a acestuia pe birou. Problemele apar atunci cand folosim laptopul stand intini pe pat sau cand il sprijinim pe genunchi, forandu-ne s ne uitm in jos timp de mai multe ore, chircindu-ne spatele i incordandu-ne gatul.