Peste 60 de ambarcatiuni de lux "au ancorat" de ieri in Piata Constitutiei, spectacolul ce va fi oferit in urmatoarele 5 zile publicului fiind considerat un adevarat regal.

Cea de-a doua editie a Romanian Boat Show, o impletire de bun gust, profesionalism si, de ce nu, pasiune, constituie in primul rand o invitatie la achizitionarea unei astfel de barci.

Desi anul trecut, cand s-au lansat "la apa", organizand pentru prima data o expozitie de acest gen in tara noastra, Set Events nu miza pe un real succes, curiozitatea manifestata de vizitatori a dovedit contrariul. Expozantii au inregistrat vanzarea tuturor produselor prezentate, uimind atat asteptarile lor, cat si pe cele ale organizatorilor. Asadar, si romanii au inceput sa prinda gustul luxului si al rafinamentului, orientandu-se spre investitii profitabile. Cine isi permite insa o astfel de barca, trebuie sa dispuna de mult timp liber, dar si de fonduri pentru intretinerea ei. Deocamdata, romanii nu sunt atat de pretentiosi. Daca au bani, prefera sa cumpere ce li se ofera. In tarile cu traditie in domeniu, deja s-au conturat gusturile, fiecare stat avand un model specific.

Scandinavii au o slabiciune pentru barcile din lemn, italienii cauta doar design ireprosabil, iar americanii prefera accesoriile.

Cunoscatorii in materie de barci de lux spun ca, pentru a fi incadrata in categoria yaht, o ambarcatiune trebuie sa aiba cabina si o lungime de minimum 10 metri.
In Romania exista, in prezent, un yaht in valoare de 3,8 milioane euro, in proprietatea unui om de afaceri.

Piesele scumpe fac furori

Expozitia Romanian Boat Show se va desfasura inclusiv pana pe 3 iunie, avand un program de vizitare pentru public intre orele 10.00-20.00. In Piata Constitutiei, pe o suprafata de 5.500 mp au fost deja aliniate ultimele modele de yahturi, dar si piese scumpe: Azimut, Atlantis, Princess, Nimbus etc.

Evenimentul reprezinta o ocazie unica atat pentru importatorii/dealerii/producatorii din piata de profil, cat si pentru cei interesati de achizitionarea unei ambarcatiuni sau a unui accesoriu. Incurajati de succesul obtinut in 2006, organizatorii au ales pentru acest an si expozanti din strainatate. La a doua editie a Romanian Boat Show vor fi prezentate ambarcatiuni de talie mica, mijlocie, mare si, totodata, accesorii pentru acestea.

Si in domeniul pasionatilor de yahting, intrarea Romaniei in UE aduce importante beneficii. Deja se prefigureaza schimbari majore in ceea ce priveste piata ambarcatiunilor pentru dealeri, dar si pentru potentialii clienti. Romanian Boat Show marcheaza aceste schimbari si va reprezenta un etalon in privinta evenimentelor nautice din tara.

Printre expozantii care se vor afla cinci zile in Piata Constitutiei se regasesc: ABREVIS, AMERICAN NAUTIC, BLACK SEA MAGIC, BTWC, EURONAUTICA, G - EXTREME, GENESIS, HIBISCUS SPORT, HIGH SPORTS, MAER GROUP, NAVTRON, POLARIS, NAUTIKA WATERSPORTS, SCUBA DIVER, SORGETI, UTILNAVOREP,YACHT TUNNING CORPORATION, YACHTING BULGARIA etc.

Expozitia urmareste informarea publicului asupra yachtingului, lansarea ultimelor tendinte in domeniu, cresterea notorietatii yachtingului in Romania, oferind informatii relevante despre diferite tipuri de ambarcatiuni. Organizatorii si-au dorit acest targ pentru a determina bucurestenii sa incerce finetea unei noi pasiuni. Evenimentul ofera, spun organizatorii, fiecarui vizitator o sansa de a intra in lumea unui hobby, care ofera perspectiva explorarii unor noi orizonturi. O expozitie in care profesionalismul si pasiunea se impletesc si dau nastere unei oaze de placere, pentru cei ce doresc sa incerce altceva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.