Oameni inchisi la penitenciarul Colibasi s-au jucat luni seara pe scena teatrului Odeon de-a ciinii alungati de demolarile lui Ceausescu.

Paturi suprapuse, ca cele din inchisoare. Pe fiecare, cite o saltea. In total, doisprezece saltele. Restul paturilor erau doar gratii, invelite in celofan si luminate de citeva candelabre. Actorii mimau, iar pe fundal, vocile lor inregistrate veneau impreuna cu muzica ritmata. Proiectii video cu ciini si filme de animatie mixate introduceau spectatorii in lumea abstracta a piesei.

In 45 de minute, piesa "Ca(r)ne - orasul e al nostru" a fost reconstituirea pe scena Odeonului a mitului mesterului Manole, care a zidit-o de vie pe Ana. Pentru ca iubeste foarte mult ciinii, regizorul Calin Dan a folosit personaje-ciini in rolul constructorilor. Ciinii proveniti, chipurile, de la demolarile efectuate in anii ’80 pentru a face loc constructiei Casei Poporului.

Distributia spectacolului a fost formata din 12 detinuti de la penitenciarul Colibasi, 4 femei si 8 barbati, care executa pedepse de la 4 la 20 de ani pentru furt, tilharie si omor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.