Evgheni Evtusenko, Adam Michnik, Matei Calinescu, Emil Brumaru si Horia-Roman Patapievici se numara printre participantii la Festivalul "Zile si Nopti de Literatura" de anul acesta, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) intre 8 si 12 iunie, la Neptun si Mangalia.

Desfasurat pana acum in septembrie, evenimentul s-a mutat, la a sasea editie, in iunie si va reuni 70 de scriitori, dintre care aproximativ jumatate romani, informeaza USR. Festivalul "Zile si Nopti de Literatura" va cuprinde lecturi de poezie si un colocviu cu tema "Asteptarile europene fata de literatura tarilor recent aderate la Uniunea Europeana". in cele doua zile de desfasurare a colocviului, pe 9 si 11 iunie, vor fi sustinute 18 comunicari, inclusiv de catre Magda Carneci ("Privirea balcanica: intre mizerabilism si grija pentru suflet"), Vitalie Ciobanu ("Europa in calimara sau despre tabloul din casa bunicii"), Jan Mysjkin ("Why Romanians should write Chinese") si Alexandru Musina ("Ce sa scrii pentru pestele din acvariu").


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.