Si Comisia Europeana spune lucruri traznite. A venit cu cea mai hilara propunere: inlocuirea tigarilor normale cu cele care se sting imediat ce sunt lasate din mana

Motivul este unul foarte simplu, se vrea reducerea numarului incendiilor cauzate de tigarile nestinse.

Astfel ca, incepand din 2009-2010, executivul comunitar va obliga fumatorii sa-si cumpere tigari din care trebuie sa traga fara pauza, evident, pentru a nu se stinge. Companiile din industria tutunului au spus insa ca aceasta masura nu va determina o scadere a numarului victimelor incendiilor, ci se va dovedi a fi mai toxica pentru fumatori.

Mai mult, exista temeri ca masura va determina un avant al contrabandei cu tigari, deoarece multi fumatori vor dori sa se bucure in continuare de tigarile conventionale. Comisia pentru siguranta generala a produselor, din cadrul executivului comunitar va analiza luna viitoare datele furnizate de 17 din cele 27 de state membre UE, din care rezulta ca aproximativ 2.000 de persoane isi pierd viata anual in Europa in incendii cauzate de tigari aprinse si alte 7.500 sunt ranite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.