Un festival pentru teatrul neconventional

Pentru prima data in cei 14 ani de existenta, Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) face din spectacolele de strada principalul eveniment artistic. Ceea ce era pana acum cativa ani un moment crucial pentru marele teatru de arta, festivalul care l-a lansat pe Andriy Zholdak, a devenit, de-a lungul ultimei perioade, o - cum s-ar zice - "sarbatoare a orasului", lasand spectacolele de teatru traditional in seama "mainstream"-ului regizorilor romani de succes, Afrim, Tompa, Dabija, Maniutiu, Serban. Cu o lunga istorie si ele, spectacolele lectura de anul acesta (cele mai multe dintre ele, pe texte frantuzesti noi, plus,

intr-o combinatie fantasmagorica, o piesa de Peca Stefan si una de D.R. Popescu) se tin cam cu salile goale, in timp ce intregul oras e o instalatie - "performance" cu turisti, artisti si curiosi locali.

Compania Carabosse, despre care s-a vorbit mult ca fiind unul dintre "highlights"-urile festivalului, a inflacarat la propriu orasul in debutul FITS, cu "Installations de feu", un traseu de focuri vii inconjurand vechea cetate a Sibiului si a caror aprindere a durat trei ore.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.