Mii de localitati din tara au ramas in bezna din cauza copacilor care au afectat liniile electrice de inalta si medie tensiune.

Mai multe judete au fost afectate in ultimele zile de ploi, vant puternic si caderi de grindina. Vremea schimbatoare va continua sa ne afecteze si in perioada urmatoare.

. Vremea rea din ultimele zile, in special cea din noaptea de joi spre vineri, a afectat mai multe judete. Zeci de localitati au ramas in bezna ore intregi din cauza furtunilor violente si a trasnetelor, iar grindina a afectat culturile agricole si a avariat mai multe autovehicule si acoperisuri.

in Suceava, 26 de localitati au ramas fara energie electrica in noaptea de joi spre vineri. Echipele de la E-On Moldova au actionat cu mare intarziere pentru remedierea defectiunilor, ceea ce a starnit nemultumirea populatiei. Din cauza trasnetelor, s-au produs trei incendii, in urma carora mai multe anexe gospodaresti au fost mistuite de flacari.

Ploaia torentiala a creat probleme si in doua comune, unde portiuni de drumuri judetene si comunale au fost distruse, iar mai multe gospodarii, inundate. Trasnetele au lovit si in Buzau, unde o hala de prelucrare a lemnului si un depozit de furaje au luat foc.in Barlad, mai multe masini au fost distruse de acoperisurile care au zburat de pe mai multe blocuri, in urma unei furtuni puternice care a durat mai bine de o ora.