Un set de fotografii care il infatiseaza pe Hitler in ipostaze mai putin obisnuite si care au fost realizate dupa toate aparentele de un agent secret britanic, cu cateva zile inaintea izbucnirii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost dat publicitatii in cursul acestei saptamani.

Compozitorul Charles Turner, devenit spion, l-a imortalizat pe Hitler la festivalul Wagner in Bayreuth, Germania, in 1939, unde a fost invitat sa se alature anturajului Fuhrerului, precizeaza fiul acestuia, David Turner. Compozitorul-spion a fost, se pare, ultimul englez care i-a vorbit dictatorului inainte ca fortele naziste sa invadeze Polonia, la 1 septembrie 1939. In afara faptului ca l-a vazut si fotografiat pe Hitler in intimitate, relaxandu-se in compania unor prieteni apropiati, Charles Turner a aflat si care erau preocuparile acestuia atunci cand nu se gandea cum sa ajunga stapanul lumii.

Bineinteles, compozitiile lui Wagner constituiau pasiunea sa de o viata. Hitler le povestea adesea celor din anturajul sau ca in tineretea sa boema a vazut capodopera lui Wagner "Tristan Und Isolde" de zeci de ori. Ii placea, de asemenea, sa vorbeasca ore in sir despre cateva din subiectele sale favorite: supa pe care o mancau spartanii si daca exista sau nu viata pe Marte. Hitler nu a invatat niciodata sa sofeze si ii placea sa faca drumetii montane.

Asculta cu deosebita placere si muzica lui Anton Bruckner, compozitor austriac, al doilea in preferintele sale, bineinteles, dupa Wagner. Alte fotografii il arata pe Hitler purtand ochelari pentru citit, ipostaza in care nu a aparut niciodata in fotografiile vremii pentru ca cenzura avea intotdeauna grija sa corecteze acest mic detaliu pe care masele nu trebuiau sa-l cunoasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.