Joi seara, pe terasa La Motoare, s-a jucat o piesa de teatru cu studenti rromi, care a fost insotita de o expozitie de fotografie cu tematica discriminarii pe criterii de etnie, dizabilitate, virsta si HIV/SIDA.
In perioada 24-26 mai are loc in Bucuresti festivalul "Esti spectator? Ia ARTitudine!", care face parte din campania omonima din toata tara, pe tema antidiscriminarii prin mijloace artistice. Evenimentul a fost realizat cu ajutorul Fundatiei Soros, al Fundatiei Motivation Romania si al Agentiei de Monitorizare a Presei.

Pe decorul din pinza neagra erau atirnate obiecte specifice romilor: o fusta colorata, un batic, poze si fraza "suta la suta rrOM", repetata de mai multe ori pe o foaie. Pe fundal, muzica traditionala in limba romani. "Nu ma judeca dupa culoare, judeca-ma dupa minte" este una dintre replicile impotriva discriminarii, rostite de un tinar rom pe scena.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.