inca de la inceputul saptamanii, vijelii, insotite de tunete si fulgere au cauzat daune materiale importante in mai toata tara.

Furtunile puternice au afectat mai multe judete din Transilvania si Banat. Cele mai lovite au fost Clujul, Maramuresul, Harghita, Muresul si Alba. Un om a murit si altul a fost ranit miercuri noaptea, dupa ce au fost loviti de fulger, in localitatea Nucet din Sibiu. Iar vestea proasta e ca vremea nu se va schimba prea curand.

in Cluj, acoperisurile mai multor blocuri au fost luate de vant iar o casa ce facea parte din Muzeul Satului a ars aproape in intregime. Pagube agricole si avarii ale locuintelor au mai avut loc si in comunele de pe Valea Ariesului din zona municipiului Turda. in judetul Harghita, doua statiuni, mai multe comune si partial doua orase au ramas fara curent electric din cauza vantului puternic, iar la Odorheiu Secuiesc au fost inundate mai multe institutii publice.

Aproximativ 800 de gospodarii din judetul Alba au ramas fara energie electrica, ieri, din cauza unor defectiuni la reteaua de distributie electrica in urma furtunii puternice, cei mai afectati fiind abonatii din zona localitatilor Straja, Certeje, Hanasesti, Hapria sau Dumitra. Alte peste o suta de localitati din intreaga tara au ramas fara electricitate. De asemenea, vantul puternic a rupt mai multi copaci in judet si a avariat acoperisuri ale unor blocuri in Ocna Mures sau Alba Iulia, pagubele fiind minore. in Baia Mare, vantul puternic a ridicat particulele de praf de pe mai multe strazi din zona industriala a municipiului Baia Mare, precum si de pe o halda de steril, care apartine de o companie miniera. in ceea ce priveste vremea in urmatoarele zile, Teodora Cumpanasu, sefa Centrului National de Prognoza Meteo da o veste proasta: "Cel putin patru zile de acum incolo cu siguranta vor continua aceste fenomene".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.